Krogen Bro Hof Lux

I går besökte jag restaurang "Bro Hof Lux" som ligger vid golfbanan "Bro Hof Golf. Som förätt åt jag råbiff, nymald oxfilé från Svartådalen med lagrad kumminost, frasiga potatischips och krasse. Varmrätt, genomstekt gös från Skurusund med ramslök från Gotland, syltad gurka ,rostad kavring och rökt majonäs. Desserten bestod av rabarberkokta glasrabarber med vaniljparfait, fil- och flädersorbet. Som avslutning serverades ostar från Eskesta Mejeri med aprikosmarmelad och rostad kavring. Till osten frågade jag vad den kvinnliga hovmästaren rekommenderade. Hon föreslog ett vitt vin "Wölffer Chardonnay" från en vingård på Long Island New York. Ett utsökt vin. Jag rekommenderar krogen Bro Hof Lux, skall ej förväxlas med Lux på Essingen i Stockholm, som också serverar högklassik mat, men kommer inte i närheten av Bro Hofs kök, trots samma ägare. Ladda plånboken om ni avser att besöka krogen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0