Lammfilén var tillagad i fiskaffären

Jag skrev i förra veckan att hustrun och jag skulle på middag, på Villa Adolfsberg.

Middagen var av högsta kvalité och måste redovisas för mina vänner.

Meny

Toast Skagen

Lammfilé med rosmarin, rödvinssås och rotfruktsgratäng

Ost, tre utvalda sorter

Rabarberpaj, med vaniljsås och citronsorbet

Det stora samtalsämnet, bland de 52 gästerna, var den utsökta maten. Jag måste tala med kocken, sa jag till hustrun och gick ut i köket, så snart middagen var avslutad. I köket stod det personal, som jag kände igen, från Gamla Stans Fiskaffär. Det visade sig att det var catering från nämnda affär. Kocken var Peter Falk från samma affär. Jag känner väl till Gamla Stans Fisk. Första gången jag besökte affären, tillsammans med min mor, var 1938. De var kända för sin stora och feta Islandssill. Jag rekommenderar nämnda affär. Det blir ett minne för livet att beskåda deras utbud. Jag vill inte jämföra dem med Lisas och Melanders, som också har hög kvalité, men värt en omväg. Adressen är Mälartorget 21, intill Munkbron. Affären öppnade 1907 och är Stockholms äldsta fiskaffär. Ägare Lasse Hagberg. Om ni besöker affären, fråga efter Robert (Johansson) och hälsa från mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0