Lungmos - Pölsa

av Len Skoglund kl. den 12 augusti 2010 kl. 16:33

Troligen är det inte någon, som har smakat maträtten ”Pölsa” som skriver och tycker. "Lungmos" är en maträtt som numera benämns "Pölsa". Torgny Lindgrens bok "Pölsan" är en juve,l hur man lagar lungmos. Förra året fick jag se en annons i DN att restaurang "Leijontornet" serverade "Lungmos med rödbetor." Så annonserades det. Jag tog en taxi från Saltsjöbaden till Lilla Nygatan för att hinna i innan lunchen var över. Jag fick ett fönsterbord och beställde Lungmos. Svaret blev, att denna utsökta maträtt endast serverades i fina matsalen på kvällen. Jag blev bestört. Mitt belöningscentrum i hjärnan var inställd på  Lungmos med rödbetor. Gaffeln upp för denna krog, med en stjärna i Gidden, som serverar Lungmos, även om det bara finns på kvällsmatsedeln.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0