VINTYCKARMAFFIAN HAR FLUMMAT TILL DET IGEN

Nu diskuteras om ett vin är blårött eller rödblått. Vilka bekymmer nördarna har! Det tycks hit och dit! Tyck att det smakar fylligt, strävt, sött, beskt, kryddigt, mustigt, blommigt o.s.v., men sluta med att tycka att ett vin smakar eller doftar jord, halm, ek, melass etc. Vad är det för information? Dumheter! Så är det där med champagnen. Detta ord är det mest missbrukade jag känner till. Jag hatar ordet champagnefrukost. Vem tusan har lanserat det ordet? Jag kan tänka mig att det suttit några fattiga knapadelsänkor på Öfre Östermalm och hittat på ordet för att drömma sig tillbaka till en svunnen tid då gubben levde och det fanns pengar till dylika utsvävningar. Nu sänds det program där det flitigt poängteras ”chaaampaagnefrukost”. Kalla det för frukost med mousserande vin, frukost med Sect eller frukost med Cava. Kalla det inte för något som det inte är. Förmodligen har brackigheten slagit till igen. Brackigheten har många ansikten. En vän till mig berättade följande historia – han mötte en skolkamrat på stan. De hade inte träffats på många år. De snackade om livet och min vän blev hembjuden till nästa kväll. Den gamla skolkamraten var känd för sin brackiga stil Han skulle bjuda på champagne och kaviar, sedan skulle de snacka om gamla tider. Min vän kom och blev bjuden på vitt vin som stått öppnat en längre tid och fiskbullar i hummersås. Han liksom jag gillar fiskbullar, vi kallar det för quineller, men det är samma rätt. Kvällen blev trevlig trots förvecklingen eller heter det förväxling av mat och dryck, sade min vän.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0