RÅBIFF ÄR BRA FÖR POTENSEN

Är du intresserad av att själv laga till en råbiff köper du ett oxinnanlår av hög kvalitet. (Vill du ”kosta på” köper du ett innanlår från Wagyurasen, finns hos kötthandlaren Willy Ohlsson i Östermalmshallen för ca 10.000 kronor kilot.) Innanlåret styckas längs med fibrerna, blöt en linnéhanduk och linda runt lårets nedre del. Nu behöver du en vasskniv och skrapar bort köttet från fibrerna. Nu har du rent kött utan muskler och fibrer. Forma köttet som du önskar. Jag gillar en rund form med en skålformad urgröpning där äggulan appliceras. Jag använder finhackad gul lök och rödbetor samt capris, slutligen tillsätter jag två äggulor, salta och peppra, blanda väl. Rätten fordrar mycket salt och peppar. De finns de som önskar ytterligare tillbehör som ättiksgurka mm. Jag anser att för många olika tillbehör kan förstöra den goda köttsmaken. Smaklig måltid!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0