VILDSVINSBOG TILL SÖNDAGSMIDDAGEN

Vi avåt gårdagens söndagsmiddag under extravaganta former. Hustrun hade dukat med vårt handmålade signerade porslin, kristallglasen, signerade Orrefors och Kosta stod på rad. Silverbesticken glänste mot den kallmanglade linneduken. Rödvinsflaskan med den konstnärligt formade etiketten från bodegan Penedès stod i sitt ställ med linneservetten snyggt applicerad runt buteljen. Linneservetterna var konstnärligt brutna i form av en svan, men liknade mest en anka. Hustrun, Kerstin Viktoria hade preparerat en vildsvinsbog med plommon och vitlöksklyftor. Vi har fått bogen av en skärgårdsbo. Troligen tjuvskjuten, men det går inte att känna skillnad på om den dött lagligt eller olagligt. Jag kom osökt att tänka på min framlidne vän Tage Thiel, född och uppväxt på Thielska Galleriet på Kungliga Djurgården och senare bosatt på ön Fjärdlång, grannö till Fiversätraö, där jag bodde. Tage var inte alltid så noga med att följa lagen och han påminde mig ofta, när jag påpekade, att så kan man inte göra, det är inte lagligt, då sade Tage ­– Len du skall veta att lagen upp hör att gälla öster om Dalarö! Mina tankar runt Tage Thiel och hans liv som författare, konstnär och filosof blev så starka att jag förirrade mig i hans person. Nu åter till vår söndagsmiddag. Bogen tillagades i ugnen på 125 graders värme i 2½ timme, den sista timmen ”vattnade” hustrun bogen med grönsaksbuljong, saltade och pepprade. Till bogen serverades kokt potatis och svart vinbärssylt. Såsen var av mästarklass. De franska kockarna Paul Bocuse, Alain Ducasse och Georges Blanc hade säkerligen gett den högsta betyg. Jag vill nämna att hustrun och jag har träffat George Blanc vid ett av hans gästspel i Sverige och har i vår samling, en signerad matsedel och fyra champagneglas med hans namn graverade på glasen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0